mandag den 12. september 2011

Får Socialdemokraterne det dårligste valg i 100 år?

Det kan valgtalredaktionen af gode grunde ikke vide, da vi heller ikke kan spå. 

Men i modsætning til, hvad man skulle tro efter flere historier om meningsmålinger og sågar interviews om fremtiden, når pågældende målinger bliver til virkelighed, så tyder det bedste mål for vælgerbevægelserne – professor Søren Risbjerg Thomsens for altinget.dk, der naturligvis stadig er forbundet med en hvis – om end mindre – usikkerhed på, at dette ikke er tilfældet. Risbjerg Thomsens tal tyder faktisk på, at S går et halvt procentpoint frem og dermed vinder et mandat siden sidste måling. Ændringen er dog ikke statistisk sikker.

Snarere er den tilsyneladende tilbagegang for S sandsynligvis udtryk for tilfældig statistisk støj og man kan kun begræde, at der fra redaktionel side i nyhedsmedier igen afsættes plads til historier uden hold i. I det hele taget lader det til, at Voxmeters målinger for Ritzau – også når man ser på den fra i lørdags – afviger en del fra Risbjerg Thomsens vægtede gennemsnit.

Her på valgtal tror vi mest på professorens videnskabeligt funderede arbejde, men valgdagen må vise, hvem der får ret (selvom reelle bevælgelser i vælgerkorpset jo kan påvirke valget, så vi jo aldrig reelt kan vide, hvem der havde ret ugen inden valget).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar